Kies het perfecte horloge

17 Oktober, 2016 11:24

Als we heel eerlijk zijn, zijn horloges tegenwoordig een beetje overbodig geworden. Dankzij smartphones heb je geen horloge meer nodig om te zien hoe laat het is. Wij vinden dat jammer, want horloges zijn niet alleen praktisch: ze kunnen ook heel stijlvol zijn. Ben jij toe aan een nieuw horloge? Wij vertellen je waar je op moet letten bij het kopen van een horloge én wat de horlogetrends zijn voor 2016.

Allereerst is het goed om te bedenken wat de functie van een horloge is voor jou. Ben je op zoek naar een horloge omdat je graag wilt kunnen zien hoe laat het is of ga je voor een accessoire die jouw outfit compleet maakt?

 

Basis- en seizoencollectie

Bekende horlogemerken werken met een basis- en seizoencollectie. Wanneer jij vooral een horloge draagt om de functionaliteit en het niet erg vindt om meerdere seizoenen hetzelfde horloge te dragen, kun je het beste kiezen voor een model uit de basiscollectie. Deze modellen zijn wat tijdlozer en minder trendgevoelig, waardoor het perfect geschikt is om het horloge langer te dragen dan één seizoen. Ben jij echter op zoek naar een horloge dat helemaal past binnen de huidige modetrends, dan kun je beter gaan voor een model uit de seizoencollectie. Deze modellen zijn ontworpen naar de nieuwste modetrends en matchen perfect bij de kleding uit de seizoencollecties.

 

Ronde vormen

Wanneer jij het belangrijk vindt dat jouw horloge helemaal fashion proofis, is het allereerst goed om te letten op de vorm. Het jaar 2016 staat in het teken van simpele designs en ronde vormen. Een rond horloge doet het dus zeker goed, en deze mag ook behoorlijk groot en opvallend zijn. Dit in tegenstelling tot de wijzerplaat, die moet juist lekker simpel blijven. Cijfers zien we vrijwel niet meer op wijzerplaten, deze zijn vervangen door subtiele streepjes. Ook de wijzers zelf zijn zeer klein en subtiel.

 

Basiskleuren

In 2016 doen de basiskleuren het erg goed voor horloges en ook horloges in één kleur zijn helemaal in. Met een volledig zwart horloge zit je bijvoorbeeld zeker goed, maar ook zilver, goud en rosé goud kunnen prima dit jaar. Daarnaast is de belangrijkste trends van 2016 dat het horloge zorgt voor een contrast in je outfit. Heb je een erg opvallend en felgekleurd jurkje aan? Dan past daar het best een horloge bij die bijvoorbeeld helemaal zwart gekleurd is. Draag je een simpel shirtje, dan kun je juist weer uitpakken met je horloge en een model in opvallende kleuren dragen.

 

Een gepersonaliseerd horloge

Vroeger ging het personaliseren van je horloge niet verder dan het graveren van een tekst of naam, maar tegenwoordig kun je alle losse delen van het horloge stylen naar jouw eigen smaak. Zo kun je de kleur en het materiaal van je bandje kiezen, maar ook de kleur en het design van de wijzerplaat en de wijzers.

Ben je geïnspireerd geraakt door dit blog? Kijk dan eens tussen onze horloges of er een exemplaar voor jou bij zit.

 

< Sieraden schoonmaken: een behoud voor je sieraad
Volg ons op social media: