Sieraden schoonmaken: een behoud voor je sieraad

17 Oktober, 2016 11:29

Sieraden gaan ontzettend lang mee als je ze goed onderhoud. Het is dan ook erg belangrijk om je sieraad regelmatig te reinigen. Wij hebben een aantal handige schoonmaaktips voor je op een rijtje gezet, zodat jouw sieraden weer als vanouds glimmen.

Zilveren en gouden sieraden schoonmaken

Laat je zilveren of gouden sieraden er weer als nieuw uitzien door ze regelmatig schoon te maken met een sopje van groene zeep en warm water. Om de viezigheid van je sieraden af te poetsen, kun je met behulp van een tandenborstel de naden van het sieraad reinigen. Spoel je sieraad vervolgens af met lauw water en maak het droog met een pluisvrije doek.

Voor je zilveren sieraden kun je ook gebruik maken van een zilverpoetsdoek. Hiermee poets je het sieraad zachtjes op, waardoor de doffe gloed verdwijnt.

 

Sieraden van nikkel schoonmaken

Oorbellen, armbanden of kettingen van nikkel kunnen als ze vuil worden groen afgeven. Voorkom dat je sieraad vies wordt en reinig ze af en toe met een sopje van warm water en milde zeep. Borstel ze vervolgens eventjes met een oude tandenborstel en je sieraden zijn weer als nieuw.

 

Sieraden met parels schoonmaken

Doordat parels erg kwetsbaar zijn, is het belangrijk om ze voorzichtig schoon te maken. De parels kun je het beste reinigen met behulp van een zachte doek. Deze dip je vervolgens in een klein beetje lauw water, zodat de doek vochtig is. Wrijf de vochtige doek daarna zachtjes over de parels heen, waardoor de parels weer gaan glanzen.

 

Antieke sieraden schoonmaken

Wanneer je het sieraad dat je van je oudtante of oma hebt gekregen wilt schoonmaken, is het belangrijk om heet water en chemische schoonmaakmiddelen te vermijden. Aanbevolen wordt om de erfstukken droog te poetsen. Krijg je het met een droge doek niet schoon genoeg? Ga dan langs bij onze fysieke juwelier aan de Molenstraat 72 te Cuijk om het sieraad te laten reinigen.

< Van bohemian schedels tot deurknoppen: zó berg jij je sieraden stijlvol op Kies het perfecte horloge >
Volg ons op social media: