Van bohemian schedels tot deurknoppen: zó berg jij je sieraden stijlvol op

17 Oktober, 2016 11:35

Vind jij het ook zo zonde dat die ketting uit Ibiza of die zilveren armband met bedels in een gesloten kistje ligt? Dat is vanaf nu verleden tijd. Maak van jouw sieraden een echte eyecatcher in huis door ze op een originele en smaakvolle manier op te bergen.

#1 Bewaar je sieraden in een stolp

De glazen stolp is een onmisbaar accessoire in een trendy interieur. Vaak wordt deze blikvangergecombineerd met een kleine cactus eronder of een mooie veer. Wijk eens af van deze trend en stapel bijvoorbeeld een aantal armbanden op, die je vervolgens onder de stolp legt.

#2 Getekende lijstjes op een krijtbord

Ben jij creatief aangelegd en kun je goed overweg met krijt? Teken dan op een krijtbord een aantal barokke en moderne lijstjes voor een speels effect. Sla vervolgens een aantal spijkertjes in het bord waaraan je de sieraden hangt. Dit is ook perfect geschikt voor een muur of deur die is geschilderd met krijtverf.

#3 Ga voor de bohemian look met een buffelschedel

Eenvoudig en stijlvol: een buffelschedel volgehangen met sieraden. De schedel kun je aan een lege wand bevestigen waar hij in het oog springt. Vervolgens kun je de horens volhangen met kettingen, armbanden of ringen voor een bohemian touch.


#4 Vintage foto’s

Verzamel een aantal mooie foto’s van Pinterest of kies een aantal van jouw favoriete afbeeldingen. Maak aan de bovenkant van de foto twee kleine inkepingen waar je jouw ketting aan kunt hangen. Zet de foto’s met het sieraad vervolgens in een schattig houten bakje om het helemaal af te maken.

#5 Deurknoppen en robuust hout

Voor deze opbergmethode hoef je alleen vijf verschillende knoppen – die je kunt gebruiken voor onder andere een deur of kastje - te verzamelen en een stuk robuust hout. Boor met een boormachine een aantal gaten in het hout. Hier draai je de knoppen in vast. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de plank ophangen en versieren met een aantal kettingen of armbanden.

#6 Een houten hand

De houten hand spottenwe tegenwoordig weer in veel in interieurs. Geef eens een andere twist aan de hand en hang hem vol met ringen of armbanden. Om het helemaal af te maken, kun je de hand een kleurtje geven of versieren met strass steentjes.

Met deze opbergtips heb jij weer een extra reden om een nieuwe ketting, armband of ring te kopen. Bekijk het assortiment van Quiges en sla je slag!

Sieraden schoonmaken: een behoud voor je sieraad >
Volg ons op social media: